Coronavirus: Adaptarea vaccinului Pfizer la noile variante de COVID nu este "deocamdată" necesară

Coronavirus: Adaptarea vaccinului Pfizer la noile variante de COVID nu este "deocamdată" necesară

Vaccinul anti-COVID-19 produs de laboratoarele Pfizer şi BioNTech nu trebuie "deocamdată" adaptat la noile variante de coronavirus în circulaţie, a dat asigurări luni în cadrul unei conferinţe de presă şeful BioNTech, Ugur Sahin, susţinând mai degrabă o "a treia doză" de vaccin, relatează AFP.

"Este posibil ca în următoarele 6-12 luni să apară o variantă care necesită adaptarea vaccinului, însă deocamdată nu este cazul", a spus Ugur Sahin.

"Luarea unei decizii acum s-ar putea dovedi a fi greşită, dacă în trei sau şase luni va domina o altă variantă", a adăugat el.

Potrivit acestuia, o astfel de decizie ar trebui luată numai dacă "vaccinul existent nu este eficient sau nu este optim".

"Pentru moment, ştim că un rapel cu formula de bază este suficient", a spus Ugur Sahin.

Ca urmare, "cea mai bună abordare pentru a face faţă acestei situaţii este de a continua cu o doză de rapel" pentru a creşte imunitatea oferită de vaccin, a adăugat el.

Pfizer şi BioNTech au menţionat, de asemenea, la începutul lunii iulie "rezultate încurajatoare" ale studiilor pentru o a treia doză şi intenţionează să solicite autorizaţia pentru administrarea unei a treia doze de vaccin în Statele Unite şi Europa.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Situație explozivă la vârful Armatei Rusiei

2 ULTIMA ORĂ Prima „decapitare” la vârful Armatei Rusiei după „măcelul” din Crimeea!

3 Canalul rus „General SVR: Putin a recunoscut cu ușile închise eșecul din Ucraina. Planul prin care încearcă un „haos controlat”

4 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

5 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...