Coronavirus: Administraţia Trump cere Congresului să aprobe 2,5 miliarde de dolari

Coronavirus: Administraţia Trump cere Congresului să aprobe 2,5 miliarde de dolari

Administraţia Trump a cerut Congresului fonduri de 2,5 miliarde de dolari pentru a lupta împotriva răspândirii rapide a coronavirusului, din această sumă peste 1 miliard de dolari fiind destinat vaccinurilor, a comunicat Casa Albă, transmit Reuters şi AFP.

'Administraţia Trump continuă să ia foarte în serios răspândirea Bolii coronavirusului COVID-19. Astăzi, administraţia transmite Congresului un plan de finanţare suplimentară cu 2,5 miliarde de dolari pentru a accelera dezvoltarea de vaccinuri, sprijinirea stării de pregătire şi a acţiunilor de răspuns şi pentru procurarea echipamentelor şi materialelor atât de necesare', a declarat Rachel Semmel, purtătoarea de cuvânt a Biroului pentru management şi buget al Casei Albe.

Fondurile vor fi destinate testelor de laborator, carantinei, dezvoltării de vaccinuri şi realizării de stocuri de echipamente personale de protecţie, cum sunt măştile, a precizat Casa Albă.

Din cele 2,5 miliarde solicitate, 1,5 miliarde reprezintă finanţare nouă. Restul ar proveni din fonduri bugetate deja de Congres, cum sunt cele neutilizate pentru combatarea virusului Ebola, dar pentru a căror redirecţionare administraţia are nevoie de aprobarea legislativului.

Preşedinta Comisiei de credite din Camera Reprezentanţilor, democrata Nita Lowey, a declarat că solicitarea de finanţare înaintată de administraţia Trump este 'cu totul insuficientă pentru a-i proteja pe americani de coronavirus'.

SUA au confirmat până acum 53 de cazuri de infectare cu coronavirus - 14 diagnosticate în Statele Unite şi 39 în rândul americanilor repatriaţi de la Wuhan, principalul focar al epidemiei, şi de pe vasul de croazieră Diamond Princess plasat în carantină în Japonia, conform Centrului american pentru controlul şi prevenirea maladiilor (CDC).

Autorităţile sanitare au atras atenţia că numărul cazurilor printre cetăţenii repatriaţi este probabil să crească. CDC i-a avertizat luni pe cetăţenii americani să evite călătoriile în Coreea de Sud. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria