Coronavirus: Africa de Sud închide frontierele pentru străinii din ţări cu risc şi declară stare de urgenţă

Coronavirus: Africa de Sud închide frontierele pentru străinii din ţări cu risc şi declară stare de urgenţă

Preşedintele sud-african, Cyril Ramaphosa, a anunţat duminică închiderea frontierelor pentru toţi cetăţenii din ţările cele mai afectate de pandemia coronavirusului, în timp ce numărul cazurilor din Africa de Sud s-a dublat de vineri, transmite AFP

"Interzicem călătoriile cetăţenilor din ţările cu cel mai mare risc, precum Italia, Iran, Coreea de Sud, Spania, Germania, Statele Unite, Regatul Unit şi China începând din 18 martie'', a spus Ramaphosa într-un discurs televizat, după o întâlnire extraordinară a guvernului.

El a anunţat, de asemenea, închiderea şcolilor din toată ţara începând de miercuri, cu două zile înaintea vacanţei şcolare de Paşte, care se va încheia în trei săptămâni, şi interzicerea adunărilor publice de 100 de persoane.

"Având în vedere amploarea şi viteza cu care se răspândeşte virusul, este clar că nicio ţară nu este imună la boală sau nu va fi scutită de consecinţele sale grave", a spus Ramaphosa, care a declarat stare de urgenţă naţională.

Africa de Sud este în prezent ţara cea mai afectată de COVID-19 din Africa sub-Sahariană.

Potrivit cifrelor anunţate de preşedinte, până în prezent, în ţară au fost identificate 61 de contaminări, în principal la pacienţii care au călătorit recent în străinătate.

Peste 160.000 de cazuri de infecţie şi peste 6.400 de decese au fost confirmate în 141 de ţări şi teritorii din întreaga lume de la începutul epidemiei din China în decembrie.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”