Coronavirus: Algeria suspendă legăturile cu Europa; Egiptul opreşte toate zborurile

Coronavirus: Algeria suspendă legăturile cu Europa; Egiptul opreşte toate zborurile

Algeria a decis să suspende începând de joi legăturile aeriene cu toate ţările europene în încercarea de a limita răspândirea epidemiei de coronavirus nou, a declarat luni premierul Abdelaziz Djerad, în timp ce prim-ministrul egiptean Mostafa Madbouly a anunţat că Egiptul va opri de joi tot traficul aerian pe aeroporturile sale, relatează Reuters şi AFP.

Conform unui comunicat al biroului de presă al premierului algerian, măsura vizează toate "serviciile de transport de călători aeriene şi maritime cu destinaţia sau provenind din ţări din Europa". Guvernul algerian nu a oferit alte detalii.

"Această suspendare excepţională va fi însoţită de un dispozitiv de rapatriere a cetăţenilor noştri care călătoresc acum în ţările vizate", a adăugat comunicatul.

Algeria a anunţat duminică suspendarea temporară începând de luni a tuturor legăturilor aeriene şi maritime cu Franţa, unde trăieşte o numeroasă comunitate de algerieni.

Ele au fost deja întrerupte cu Spania şi Italia.

Patru decese au fost înregistrate până în prezent în Algeria din cauza coronavirusului, conform celui mai nou bilanţ al Ministerului Sănătăţii. Până acum, 54 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate în Algeria.

În Egipt, premierul a anunţat de asemenea că tot traficul aerian pe aeroporturile din ţară va fi oprit de joi şi până la 31 martie.

În această perioadă, Egiptul va dezinfecta hotelurile, a mai spus Mostafa Madbouly într-o conferinţă de presă, adăugând că turiştii care se află acum în ţară vor putea să îşi finalizeze vacanţa.

Premierul a mai spus că rezervele strategice de mărfuri de bază ale Egiptului pot acoperi nevoile pe mai multe luni, aşa că nu trebuie ca oamenii să îşi facă provizii.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”