Coronavirus: Andorra instituie purtarea obligatorie a măştii în spaţiile publice deschise şi închise

Coronavirus: Andorra instituie purtarea obligatorie a măştii în spaţiile publice deschise şi închise

Purtarea măştii a devenit obligatorie miercuri în principatul Andorra pentru orice persoană de peste zece ani în spaţiile publice, după o reapariţie a cazurilor de COVID-19, informează AFP.

Guvernul din Andorra a publicat dimineaţa un decret în acest sens, care prevedea, pentru încălcare o amendă de 100 de euro, majorată la peste 1.000 de euro în caz de recidivă.

Măsura a fost impusă după raportarea a şase cazuri noi de COVID-19 de la începutul săptămânii, în contextul în care acest microstat situat în Pirinei, între Franţa şi Spania, nu înregistrase nicio contaminare din luna iunie.

Această reapariţie a contaminărilor a stârnit îngrijorări în sectorul hotelier, unde eticheta "Covid free" era folosită pentru a atrage turiştii şi vizitatorii transfrontalieri.

Obligaţia de a purta mască pe drumurile publice şi în spaţiile publice deschise şi închise este însoţită de o limitare la 50% a capacităţii în transportul public.

Andorra, care şi-a redeschis graniţele la 1 iunie cu Franţa şi la 21 iunie cu Spania, a înregistrat până în prezent 52 de decese cauzate de noul coronavirus. Între lunile martie şi iunie, principatul a primit ajutorul unei misiuni formate din 39 de medici şi infirmieri din Cuba, dintre care doi au solicitat azil politic în Europa.

Epidemia de coronavirus a sufocat economia principatului, care depinde de comerţul transfrontalier şi de turism, provocând o creştere a şomajului şi ameninţându-i pe cei circa 78.000 de locuitori ai săi cu o puternică recesiune. AGERPRES/ (AS - autor: Ana Bîgu, editor: Codruţ Bălu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...