Coronavirus: Angajaţii din spitalele din Italia, suprasolicitaţi şi demoralizaţi (medic-şef)

Coronavirus: Angajaţii din spitalele din Italia, suprasolicitaţi şi demoralizaţi (medic-şef)

Angajaţii din spitale care se luptă cu pandemia de coronavirus sunt suprasolicitaţi şi demoralizaţi, a declarat joi un medic din prima linie a crizei, potrivit DPA.

"Ne simţim rău, foarte rău", a spus doctorul Claudio Zanon, şeful spitalului Valduce din provincia Como din nordul Italiei, într-o videoconferinţă cu Asociaţia Presei Străine.

"Spre deosebire de primul val, angajaţii din sănătate sunt acum frustraţi, demoralizaţi, stresaţi, epuizaţi", a declarat el.

"Există o demoralizare generală, ceea ce nu ajută în lupta împotriva epidemiei", a mai afirmat Claudio Zanon.

Spitalul Valduce nu mai are paturi libere, inclusiv la terapie intensivă, şi trebuie să se descurce fără 70 din cei 600 de medici şi asistenţi deoarece aceştia au fost infectaţi cu virusul, a spus Zanon.

Miercuri, el a dispus închiderea unităţii de urgenţă a spitalului, ceea ce înseamnă că aceasta nu mai primeşte ambulanţe, fiind deja ocupată, cu circa 30 de persoane aşteptând pentru un pat de spital.

Como, alături de Monza, Varese şi Milano, este una dintre provinciile din regiunea nordică bogată Lombardia, cel mai puternic lovită de al doilea val al coronavirusului.

Zanon a spus că situaţia este mai grea decât a fost la începutul anului în Bergamo, fostul epicentru al pandemiei în Italia.

Miercuri, bilanţul total al infectărilor din Italia a trecut de un milion, în timp ce numărul zilnic al deceselor a crescut la 623, cel mai ridicat de la începutul lui aprilie.

Cu toate acestea, există semne ale unei curbe care se aplatizează, posibil datorită recentelor măsuri ale guvernului. Numărul zilnic de infectări a scăzut la circa 33.000, de la un vârf de aproape 40.000 la 7 noiembrie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale