Coronavirus: Aproape 50% dintre germani au primit o doză booster împotriva COVID-19

Coronavirus: Aproape 50% dintre germani au primit o doză booster împotriva COVID-19

Procentul adulţilor din Germania care au primit o doză booster de vaccin anti-COVID-19 a ajuns la 47,6%, conform datelor publicate miercuri de Institutul Robert Koch (RKI), relatează dpa.

Până în prezent, au fost administrate aproape 33,4 milioane de doze booster, dintre care aproximativ 480.000 numai marţi, a precizat institutul german.

A treia doză de vaccin este considerată unul dintre cele mai eficiente instrumente împotriva variantei Omicron, care este mai contagioasă decât varianta Delta de coronavirus.

În prezent, 71,4% din întreaga populaţie a Germaniei a primit schema de bază de vaccinare împotriva COVID-19, care pentru majoritatea persoanelor înseamnă două doze.

Aproximativ 74,3% din populaţie a primit cel puţin o doză. Guvernul german a stabilit ca obiectiv să se atingă procentul de 80% până la sfârşitul lunii ianuarie, după amânarea datei ţintă iniţiale de 7 ianuarie.

Până în prezent, au fost raportate 42.556 de cazuri de infectare cu varianta Omicron, a anunţat miercuri RKI, o creştere cu 7.027 de cazuri - sau 20% - faţă de ziua anterioară. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...