Coronavirus: Arabia Saudită ridică majoritatea restricţiilor în aşteptarea pelerinajelor

Coronavirus: Arabia Saudită ridică majoritatea restricţiilor în aşteptarea pelerinajelor

Arabia Saudită a anunţat sâmbătă ridicarea majorităţii restricţiilor legate de pandemia de COVID-19, în special eliminarea carantinei sau a testelor de depistare pentru călătorii vaccinaţi, măsură care ar urma să faciliteze pelerinajul musulman la Mecca, notează AFP.

Citat de agenţia oficială de presă SPA, un responsabil din cadrul Ministerului de Interne a afirmat că, "începând de sâmbătă, purtarea măştii nu va mai fi obligatorie în exterior, iar distanţarea socială nu va mai fi necesară în spaţiile publice, inclusiv în moschei". Purtarea măştii rămâne, totuşi, obligatorie în locurile închise.

Regatul saudit, care găzduieşte cele două locuri sfinte principale ale islamului, Mecca şi Medina, a eliminat, de asemenea, cerinţa pentru călătorii vaccinaţi de a prezenta un test negativ, precum şi obligaţia de a se izola la sosire.

Pelerinajul anual la Mecca a fost puternic afectat de pandemie. Doar 60.000 de saudiţi şi străini rezidenţi în regat şi vaccinaţi au fost autorizaţi să participe în 2021, în timp ce aproximativ 2,5 milioane de credincioşi au făcut acest lucru în 2019, înainte de pandemie.

Sâmbătă, autorităţile regatului cu 34 de milioane de locuitori au anunţat că au înregistrat 363 de cazuri de contaminare, în timp ce ţara a cunoscut o creştere bruscă a infecţiilor în ianuarie, odată cu răspândirea variantei Omicron.

De la începutul pandemiei, Arabia Saudită a înregistrat oficial mai mult de 746.000 de cazuri, dintre care peste 9.005 decese, reaminteşte AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…