Coronavirus: Australia va impune amenzi dure celor care pleacă de acasă de Paşte

Coronavirus: Australia va impune amenzi dure celor care pleacă de acasă de Paşte

Autorităţile australiene au ameninţat joi că vor aplica amenzi dure şi chiar pedepse cu închisoarea pentru cei care se aventurează afară din casă fără motive temeinice în timpul vacanţei de Paşte, în încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului, relatează DPA.

Prim-ministrul australian Scott Morrison a spus într-un mesaj de Paşte: "De acest Paşte stăm acasă. Nu călătoriţi, nu plecaţi".

Guvernele statelor australiene au avertizat că vor aplica amenzi de peste 1.000 de dolari australieni (624 dolari americani) şi de până la şase luni de închisoare în cazul încălcării interdicţiilor privind deplasările neesenţiale.

O tânără de 17 ani şi mama ei, care o învăţa să conducă, au fost amendate săptămâna aceasta cu 1.652 de dolari fiecare după ce poliţia le-a oprit în statul Victoria, conform News Limited. Amenda a fost ulterior suspendată după un val de critici în media locale.

Între timp, poliţia din Tasmania a spus că vehiculele vor fi urmărite cu elicoptere şi drone pentru identificarea persoanelor care conduc fără un motiv întemeiat.

Poliţia din New South Wales ar fi amendat oamenii pentru că stăteau pe băncile din parcuri în loc să facă exerciţii fizice, în timp ce majoritatea plajelor din Sydney au fost închise pentru a preveni formarea grupurilor de oameni.

Guvernul din New South Wales a introdus amenzi de 5.000 de dolari pentru persoanele care scuipă sau tuşesc pe lucrătorii sanitari şi poliţişti, după ce au fost raportate mai multe astfel de incidente.

În Australia de Sud, un grup de persoane au fost amendate cu peste 11.000 de dolari după ce s-a constatat că nu au respectat regulile de distanţare socială la o petrecere.

Guvernul federal a decis joi că echipajele companiilor aeriene internaţionale vor trebui să respecte o perioadă de carantină de două săptămâni la sosire sau până când părăsesc ţara.

Se estimează că măsurile dure de izolare au succes, Australia înregistrând doar o sută de cazuri noi de infectare în ultimele 24 de ore, cea mai mică valoare în trei săptămâni.

Australia are 6.087 de cazuri de coronavirus confirmate şi 51 de decese asociate acestui virus.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...