Coronavirus: Austria le cere cetăţenilor săi aflaţi în Spania, Franţa şi Elveţia să revină imediat în ţară

Coronavirus: Austria le cere cetăţenilor săi aflaţi în Spania, Franţa şi Elveţia să revină imediat în ţară

Ministerul de Externe austriac a ridicat vineri la maxim nivelul alertei de călătorie pentru Spania, Franţa şi Elveţia şi le-a cerut cetăţenilor austrieci aflaţi în aceste ţări foarte afectate de epidemia de coronavirus să revină cât mai repede posibil în Austria, transmite agenţia EFE.

''În faţa progresiei rapide a coronavirusului, solicităm călătorilor austrieci să revină imediat'' în Austria, se arată în alerta de călătorie ce vizează cele trei ţări menţionate.

Această alertă a fost plasată conform clasificării MAE austriac la nivel 6, cel mai ridicat nivel de risc.

În alertă se aminteşte că începând de luni toate legăturile aeriene între Austria şi acele trei ţări sunt sistate.

Spania avea vineri confirmate 4.200 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 120 de decese şi Franţa peste 3.000 de cazuri şi 60 de decese. Elveţia are peste 1.100 de cazuri confirmate, dar la o populaţie mult mai mică decât cea a Franţei şi Spaniei.

Mai devreme, tot vineri, cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunţat că majoritatea centrelor comerciale din Austria vor fi închise pentru a preveni extinderea epidemiei de coronavirus şi zone turistice din Alpi vor fi puse în carantină, turiştii străini aflaţi încă în aceste zone având însă permisiunea să plece spre ţările lor. Numai magazinele alimentare şi farmaciile vor rămâne deschise.

''Austria aproape se va închide, nu pentru mult timp, dar pentru o anumită perioadă'', a avertizat Sebastian Kurz. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...