Coronavirus: Austria va lua de asemenea în îngrijire pacienţi din Franţa

Coronavirus: Austria va lua de asemenea în îngrijire pacienţi din Franţa

Austria va primi la rândul său pacienţi francezi contaminaţi cu COVID-19, devenind prima ţară care nu are frontieră cu Franţa unde vor fi transferaţi bolnavi din regiunea de est, au afirmat miercuri surse oficiale, potrivit AFP.

Trei pacienţi spitalizaţi la terapie intensivă în regiunea Grand Est vor fi luaţi în îngrijire, conform guvernului austriac şi autorităţilor franceze, care nu au precizat data transferului.

Ei vor fi internaţi într-un centru de sănătate din oraşul Salzburg din vestul Austriei.

De la mijlocul lunii martie, armata franceză a participat în mai multe rânduri la transferul bolnavilor din Grand Est, una din regiunile Franţei cel mai puternic afectate de COVID-19, spre alte zone din Franţa, precum şi în Germania, Elveţia şi Luxemburg.

Austria, ţară cu 8,8 milioane de locuitori, a depăşit marţi pragul de 10.000 de cazuri confirmate cu noul coronavirus care au condus la decesul a 128 de persoane, însă dispune în continuare de paturi de reanimare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”