Coronavirus: Austria va refuza intrarea în ţară a persoanelor care vin din Italia, anunţă cancelarul Kurz

Coronavirus: Austria va refuza intrarea în ţară a persoanelor care vin din Italia, anunţă cancelarul Kurz

Austria va refuza intrarea în ţară a persoanelor care sosesc din Italia şi va interzice evenimentele în spaţii închise cu peste 100 de persoane, o altă serie de măsuri menite să încetinească răspândirea coronavirusului, a anunţat marţi cancelarul austriac Sebastian Kurz, relatează Reuters.

Anunţul survine a doua zi după ce premierul italian Giuseppe Conte a declarat că întreaga Italie se află în carantină până luna viitoare, o nouă încercare inedită şi neaşteptată a guvernului de la Roma de a combate coronavirusul în cea mai afectată ţară din Europa.

"Principala prioritate este prevenirea răspândirii şi, astfel, importarea bolii în societatea noastră. Prin urmare, a fost impusă o interdicţie de intrare în Austria a persoanelor din Italia, cu excepţia celor care dispun de un certificat medical (care atestă că sunt sănătoase)", a declarat Kurz într-o conferinţă de presă.

Premierul Sebastian Kurz şi ministrul austriac de interne, Karl Nehammer, au anunţat şi alte măsuri, printre care interzicerea evenimentelor în spaţii închise cu participarea a peste 100 de persoane şi a evenimentelor în aer liber cu peste 500 de persoane. Cursurile universitare vor fi suspendate, iar companiile sunt rugate să le permită angajaţilor să lucreze de acasă.

Austria a anunţat anterior că va introduce marţi controale la graniţa sa cu Italia, vizând în special vehiculele cu numere de înmatriculare italiene. Viena a anunţat săptămâna trecută că suspendă zborurile directe către oraşele italiene Milano şi Bologna, precum şi către Iran şi Coreea de Sud.

Austria a înregistrat până acum 157 de cazuri de coronavirus şi niciun deces, comparativ cu peste 9.000 de cazuri în Italia şi 463 de decese. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...