Coronavirus: Autoritatea australiană pentru medicamente revocă interdicţia de a-i premia cu bere pe cei vaccinaţi, la presiunea premierului

Coronavirus: Autoritatea australiană pentru medicamente revocă interdicţia de a-i premia cu bere pe cei vaccinaţi, la presiunea premierului

Autoritatea australiană pentru medicamente şi-a adaptat vineri regulamentele pentru a permite premierea cu alcool a persoanelor vaccinate împotriva COVID-19, după ce anterior a interzis această iniţiativă lansată de un pub din Melbourne, provocând intervenţia premierului, transmite Reuters.

Anterior, în cursul zilei de vineri, premierul australian Scott Morrison a apreciat în mod public iniţiativa localului Prince Alfred Hotel din Melbourne de a oferi alcool din partea casei clienţilor care au fost vaccinaţi împotriva COVID-19, considerând că este o iniţiativă "luată cu inima bună" şi că este în interesul naţional al Australiei.

Premierul a descris, într-o intervenţie televizată, interzicerea acestei iniţiative de către Administraţia pentru Medicamente Terapeutice (Therapeutic Drugs Administration - TGA) drept "prea severă". TGA nu a acceptat astfel de iniţiative de premiere pentru că regulamentele acestei autorităţi interzic folosirea alcoolului sau a tutunului ca stimulente pentru primirea unor medicamente.


Foto: (c) MICK TSIKAS/EPA


"Acesta este un program de vaccinare de interes naţional. Vom face unele schimbări pentru a ne asigura că astfel de iniţiative izvorâte din cele mai bune intenţii vor putea fi luate de oameni după propria lor voinţă", a susţinut premierul australian care a adăugat că ministrul sănătăţii, Greg Hunt, va discuta cu reprezentanţii TGA şi le va solicita să revină asupra interdicţiei.

Într-o declaraţie făcută pentru Reuters ulterior, în cursul zilei de vineri, TGA a anunţat că şi-a modificat regulamentele pentru a permite premierea cu alcool a celor vaccinaţi împotriva COVID-19, în scopul încurajării campaniei de vaccinare.

Până în prezent, aproximativ 9% din populaţia Australiei este vaccinată cu ambele doze.

În SUA, berea, biletele de loterie şi ţigările cu marijuana au fost folosite drept stimulente pentru vaccinare, mai notează Reuters.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…