Coronavirus: Autorităţile din Hong Kong amâna alegerile pentru 2021, invocând "interesul public"

Coronavirus: Autorităţile din Hong Kong amâna alegerile pentru 2021, invocând "interesul public"

Alegerile din septembrie 2020 pentru Consiliul Legislativ din Hong Kong au fost amânate pentru anul viitor, a anunţat vineri şefa executivului local, Carrie Lam, citată de dpa.

E a spus că amânarea este cauzată de gravitatea celui de al treilea val al pandemiei de COVID-19 din Hong Kong, despre care a spus că nu dă semne de scădere în intensitate.

"Epidemia reprezintă un risc grav pentru Hong Kong. Alegerile sunt ceva unic, cele mai mari din Hong Kong", a spus Carrie Lam. Desfăşurarea lor ar reprezenta un risc pentru un număr mare de oameni, a argumentat ea.

Ea a observat că organizarea a 4,4 milioane de potenţiali votanţi, inclusiv a unora din grupuri de mare risc, şi asigurarea personalului care să gestioneze secţiile de votare şi centrele de numărare a voturilor - multe dintre acestea în condiţii de aglomerare - ar putea pune oamenii într-un pericol mai mare de infectare.

Carrie Lam a mai spus că există încă mulţi localnici din Hong Kong care sunt eligibili să voteze dar care sunt blocaţi peste hotare sau în China continentală, ceea ce face să fie imposibil pentru ei să voteze până pe 6 septembrie.

Noua dată alegerilor ar urma să fie 5 septembrie 2021.

Votul a fost "amânat din motive de interes public", a declarat ministrul local al justiţiei, Teresa Chang.

Anunţul privind amânarea alegerilor a venit la o zi după ce 12 candidaţi din tabăra opoziţiei, inclusiv activistul de frunte Joshua Wong, au fost descalificaţi de pe lista de candidaţi.

Vineri au fost raportate în Hong Kong 173 de noi cazuri de COVID-19, ceea ce ridică numărul celor infectaţi în oraş la 3.273.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă aruncă în aer PSD! Dezvăluiri fără perdea despre „păpușile” din fruntea partidului

2 „Și la vaccinare unii sunt mai cetățeni ca alții” / Laura Ștefan dezvăluire incredibilă care arată în ce căcat d…

3 SURSE Nicuşor Dan l-a dat afară din sala de şedinţe pe gândacul plantat de Firea, directorul economic al ALPAB…

4 L-au prins? / Cumpănașu, cercetat pentru că agăța tinere de 14-15 ani

5 Capra se crede crocodil / Olivia Steer îl ceartă pe Mircea Cărtărescu că nu știe să scrie!!! Răspunsul de mare b…