Coronavirus: Autorităţile din Hong Kong vor redeschide muzeele şi bibliotecile în urma scăderii numărului de cazuri

Coronavirus: Autorităţile din Hong Kong vor redeschide muzeele şi bibliotecile în urma scăderii numărului de cazuri

Autorităţile din Hong Kong vor redeschide instituţiile care oferă servicii publice precum muzee, centre sportive şi biblioteci, a anunţat marţi guvernul după ce responsabili din domeniul medical nu au raportat niciun caz nou de coronavirus pentru a treia zi consecutiv, informează DPA.

Departamentul pentru servicii culturale şi petrecerea timpului liber (LCSD) a anunţat că bibliotecile, muzeele şi câteva baze sportive în aer liber se vor redeschide din 6 mai în timp ce sălile de spectacole vor rămâne închise până la sfârşitul lunii.

În prima parte a zilei, secretarul de stat din domeniul Sănătăţii a declarat presei că restricţiile de la frontieră vor fi relaxate pentru o parte din cetăţenii din China continentală.

Începând cu miezul nopţii ora locală (16:00 GMT), studenţii transfrontalieri, profesorii şi cei cu afaceri ''avantajoase pentru Hong Kong'' vor fi scutiţi de cele 14 zile de carantină, dar testele vor rămâne obligatorii pentru pasagerii curselor aeriene.

Hong Kong a raportat o scădere dramatică a numărului de cazuri în ultimele săptămâni.

Politicienii din opoziţie au criticat imediat demersul, parlamentarul Kwok Ka-ki declarând pentru presă că relaxarea graniţelor în orice fel echivalează cu ''invitarea unui lup în propria locuinţă''.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...