Coronavirus: ''Avem suficient săpun?'', o întreabă copiii norvegieni pe şefa executivului Erna Solberg

Coronavirus: ''Avem suficient săpun?'', o întreabă copiii norvegieni pe şefa executivului Erna Solberg

Premierul norvegian Erna Solberg le-a spus joi copiilor din această ţară că are toată încrederea că va fi descoperit un vaccin împotriva noului tip de coronavirus şi că această maladie ar putea fi una dintre numeroasele boli împotriva cărora sunt vaccinaţi copiii, informează Reuters.

Ea a făcut aceste afirmaţii în cadrul celei de-a treia conferinţe organizată de la începutul crizei COVID-19 special pentru copii, adulţii neavând dreptul să pună întrebări. O primă astfel de conferinţă a avut loc pe 16 martie, când Solberg le-a spus copiilor că este "OK" să se teamă de pandemie.

"Cred că vom reuşi să descoperim un vaccin şi aceasta înseamnă că noul tip de coronavirus va continua să existe, dar că datorită faptului că vom fi vaccinaţi nu ne vom îmbolnăvi sau nu ne vom îmbolnăvi atât de tare din cauza acestei boli", a spus Solberg, adăugând că, atunci când ea a fost mică, a fost bolnavă de pojar.

"Aceasta este o boală împotriva căreia majoritatea copiilor din Norvegia sunt acum vaccinaţi, însă era o boală foarte periculoasă când eram mică... Acum noul tip de coronavirus va fi ca pojarul sau rubeola.

Printre întrebările puse de copii şi trimise dinainte prin programul TV pentru copii Supernytt au fost unele precum "Avem suficient săpun?", "Norvegia va mai rămâne cu vreun ban după pandemie?" sau "Am putea avea un antibacterian care să miroase frumos?".

"Ar fi bine, nu-i aşa, dacă (antibacterianul) ar mirosi a flori", a spus Solberg. "Dar cel mai important este să funcţioneze... Şi uneori se găseşte câte un antibacterian care miroase mai bine ca altul", a adăugat ea.

Norvegia va avea suficiente rezerve de săpun pentru a combate pandemia, a spus Kjell Ingolf Ropstad, ministrul pentru Copii şi Familie, la aceeaşi conferinţă.

Şcolile din Norvegia s-au redeschis din 27 aprilie şi noul an şcolar a reînceput ca de obicei după vacanţa de vară, pe 17 august. Elevii nu trebuie să poarte mască, dar trebuie să păstreze distanţa fizică în timpul pauzelor.

Până acum, Norvegia a raportat în total 10.871 de cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus şi 264 de decese de COVID-19. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro