Coronavirus: Biden anunţă o nouă iniţiativă prin care americanii vor primi medicamente gratuite

Coronavirus: Biden anunţă o nouă iniţiativă prin care americanii vor primi medicamente gratuite

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat marţi că administraţia sa a lansat o nouă iniţiativă care le va permite americanilor să se testeze pentru COVID-19 la o farmacie şi să primească imediat medicamente gratuite în cazul în care testul este pozitiv, informează Reuters.

''Lansăm iniţiativa 'Test to Treat' (testăm pentru a trata), astfel încât oamenii să poată fi testaţi la o farmacie şi, dacă sunt pozitivi, să primească pe loc medicamente antivirale, fără niciun cost'', a declarat Biden în timpul discursului său despre Starea Uniunii, la Capitoliu, în faţa camerelor reunite ale Congresului.

Statele Unite au comandat mai multe astfel de medicamente decât orice altă ţară din lume, a precizat Biden, adăugând că Pfizer Inc. va oferi SUA un milion de pastile în martie şi mai mult decât dublu în aprilie.

Pastila Pfizer, a spus el, reduce cu 90% riscul de a ajunge în spital.

Administraţia Biden va anunţa miercuri un plan naţional de pregătire pentru COVID-19, trasând modul în care ''să mergem înainte în siguranţă şi să ne întoarcem la rutina noastră mai normală'', a precizat Casa Albă într-un comunicat.

Casa Albă a declarat anterior că ridică cerinţa ca persoanele complet vaccinate să poarte măşti în campusul Casei Albe, începând de marţi. De asemenea, a informat agenţiile federale că pot renunţa la măsura ca angajaţii şi vizitatorii să poarte măşti în clădirile federale din mare parte din ţară.

În timpul discursului său, Biden a remarcat progresele pe care SUA le-au făcut în lupta împotriva coronavirusului, dar a avertizat că americanii trebuie să se pregătească pentru noi variante.

''Nu pot promite că nu va apărea o nouă variantă. Dar vă pot promite că vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a fi pregătiţi dacă va veni'', a spus el.

Statele Unite sunt acum în măsură să dezvolte noi vaccinuri în termen de 100 de zile, în loc de luni sau ani, a afirmat Biden.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”