Coronavirus: Bilanţul infectărilor din Polonia a depăşit pragul de 3 milioane

Coronavirus: Bilanţul infectărilor din Polonia a depăşit pragul de 3 milioane

Numărul total al cazurilor de COVID-19 confirmate în Polonia de la începutul pandemiei a depăşit vineri pragul de 3 milioane, potrivit statisticilor oficiale publicate de Ministerul polonez al Sănătăţii, iar infectările zilnice au ajuns la cel mai înalt nivel al lor din timpul celui de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus, informează Reuters.

În contextul nerespectării pe scară largă a dispoziţiilor privind purtarea măştilor sanitare, numărul infectărilor din Polonia a crescut brusc înainte de Sărbătoarea Tuturor Sfinţilor, când mulţimi numeroase de oameni se reunesc în cimitire pentru a aduce un ultim omagiu rudelor decedate, în cadrul unei tradiţii ce ar putea să contribuie la o răspândire şi mai amplă a noului coronavirus.

Bilanţul zilnic anunţat vineri, de 9.387 de cazuri, reprezintă cel mai mare număr de infectări raportate în 24 de ore de autorităţile din Polonia după luna aprilie. Tot vineri au fost confirmate şi 102 decese noi asociate COVID-19. În total, această ţară cu 38 de milioane de locuitori a raportat 3.008.294 de infectări şi 76.875 de decese asociate COVID-19.

Guvernul de la Varşovia va trebui să înăsprească restricţiile antiepidemice dacă numărul mediu zilnic al infectărilor va continua să depăşească pragul de 7.000 la sfârşitul acestei luni, a anunţat luni ministrul polonez al Sănătăţii, Adam Niedzielski.

În 2020, cimitirele din Polonia au fost închise chiar înainte de Sărbătoarea Tuturor Sfinţilor din cauza pandemiei de coronavirus.

Întrebat despre o posibilă înăsprire a restricţiilor, un purtător de cuvânt de la Ministerul Sănătăţii a spus că polonezii ar trebui să se concentreze pe respectarea restricţiilor actuale şi să poarte măşti sanitare în spaţiile publice închise. El a adăugat că Poliţia şi-a înmulţit numărul de verificări privind respectarea acestor dispoziţii.

Totodată, ritmul de vaccinare împotriva maladiei COVID-19 a încetinit în ultimele săptămâni în Polonia. Până vineri, 19,9 milioane de rezidenţi polonezi erau vaccinaţi cu schemă completă.

Polonia a recomandat administrarea de doze de supra-rapel ("booster") cu vaccinuri anti-COVID-19 pentru toţi rezidenţii adulţi. Un sondaj publicat joi a arătat că 63% dintre polonezi doresc să primească doza "booster". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...