Coronavirus: Bolivia foloseşte armata pentru a respinge bolivieni care încearcă să revină acasă din străinătate

Coronavirus: Bolivia foloseşte armata pentru a respinge bolivieni care încearcă să revină acasă din străinătate

Aproximativ 500 de bolivieni blocaţi în Chile s-au confruntat marţi cu militari ai ţării lor în încercarea de a forţa trecerea pentru a reveni în Bolivia, în contextul în care frontiera este închisă din cauza pandemiei de coronavirus, conform autorităţilor locale, citate de AFP.

"Ei au ajuns ieri noapte (luni - n.r.), unii au mers timp de două zile. Sunt şi copii, femei însărcinate, iar aceşti civili s-au ciocnit de forţele armate boliviene", a spus Javier Garcia, primarul din Colchane, comună din nordul Chile, la frontiera cu Bolivia.

Ciocnirile au făcut doi răniţi, un civil şi un soldat, a precizat el pentru portalul chilian de ştiri Soy Iquique.

Civilul rănit "a fost transportat la dispensarul din Colchane pentru îngrijiri medicale, unde sunt tratate de asemenea persoane care şi-au pierdut cunoştinţa", a adăugat Garcia.

Sâmbătă, guvernul bolivian a decis să repatrieze 480 dintre cetăţenii săi care erau blocaţi de o săptămâni la frontiera cu Chile după închiderea acesteia, anunţată la 20 martie.

Ei au fost plasaţi în carantină pentru cel puţin 14 zile în centre speciale.

La rândul lor, sute de peruani aşteaptă deschiderea frontierei dintre Chile şi ţara lor pentru a se întoarce acasă după ce şi-au pierdut locul de muncă.

Aproximativ 5.000 de persoane au fost depistate cu COVID-19 în Chile, dintre care 43 şi-au pierdut viaţa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu