Coronavirus: Boris Johnson îi îndeamnă pe britanici la ''duritate'' pentru a evita o a doua ''cocoaşă'' şi a se putea bucura de Crăciun

Coronavirus: Boris Johnson îi îndeamnă pe britanici la ''duritate'' pentru a evita o a doua ''cocoaşă'' şi a se putea bucura de Crăciun

Premierul britanic Boris Johnson şi-a îndemnat joi conaţionalii să dea dovadă de "duritate" în prezent pentru a se putea bucura de Crăciunul mult îndrăgit, comparând pandemia de coronavirus cu o cămilă cu două cocoaşe, relatează AFP şi dpa.

"Deci am putea opri a doua cocoaşă a dromaderului, am putea aplatiza a doua cocoaşă. Dromader sau cămilă? Nu-mi mai aduc aminte dacă dromaderul sau cămila are două cocoaşe. Hmmm. Verificaţi", a declarat premierul pentru tabloidul The Sun.

Dromaderul sau cămila africană are o singură cocoaşă, iar cămila asiatică, sau bactriană, are două, menţionează dpa.

În martie, la începuturile pandemiei, Boris Johnson se angajase să "aplatizeze sombrero-ul", celebra pălărie mexicană, referindu-se tot la reprezentările grafice ale evoluţiei acesteia, aminteşte AFP.

Premierul britanic a făcut totodată apel la concetăţeni să respecte interdicţia de a forma grupuri mai mari de şase persoane, inclusiv copii, atât în interior cât şi în exterior, valabilă în Anglia. Celelalte membre ale Regatului Unit decid propriile reguli sanitare.

Johnson a subliniat că vrea să evite un nou lockdown, care ar avea efecte devastatoare pentru mediul de afaceri şi economia deja slăbită, dar a precizat că se are în vedere reintroducerea unor restricţii privind programul pub-urilor din Anglia.

Numărul infectărilor raportate cu noul coronavirus în Marea Britanie, în creştere în ultimele săptămâni, a fost de aproape 4000 miercuri, numărul total de contaminări începând din martie ajungând la 378.000, cu peste 41.500 de decese asociate, cel mai ridicat bilanţ din Europa.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

2 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

3 Fenomen straniu în SUA

4 De citit!

5 Informație / Din 2015, CIA antrenează în secret forțele speciale ucrainiene „să ucidă ruși” în cazul unei invazi…