Coronavirus: Brazilia a atins pragul de 60.000 de decese (bilanţ oficial)

Coronavirus: Brazilia a atins pragul de 60.000 de decese (bilanţ oficial)

Brazilia a atins miercuri pragul de 60.000 de decese asociate noului coronavirus, după ce a înregistrat 1.038 de decese suplimentare în ultimele 24 de ore, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de AFP.

Brazilia, ţara cu cele mai multe victime zilnice din lume cauzate de COVID-19 în ultima săptămână, a înregistrat un bilanţ total de 60.632 de morţi, potrivit datelor anunţate de acelaşi minister, considerate totuşi subevaluate de comunitatea ştiinţifică, având în vedere că această ţară efectuează prea puţine teste.

Foarte îngrijorătoare este şi cifra noilor contagieri anunţată miercuri şi care este una dintre cele mai ridicate înregistrată vreodată, cu 46.712 noi cazuri în 24 de ore, semn că pandemia este departe de a fi controlată în cea mai ţară latino-americană.

Statele Sao Paulo şi Rio de Janeiro sunt cele mai afectate, cu 15.030 şi 10.198 de decese şi aproape 290.000 respectiv 116.000 de contagieri.

Aceste două state sunt însă pe cale de a îşi relua activităţile economice şi comerciale după o perioadă de izolare de peste trei luni.

Prin prisma deceselor şi a numărului total de contagieri (1,44 de milioane de cazuri confirmate), Brazilia, cu o populaţie de 212 milioane de locuitori, ocupă locul al doilea în clasamentul celor mai afectate ţări din lume de pandemia de coronavirus, după Statele Unite. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…