Coronavirus: Brazilia a depăşit pragul de 5 milioane de persoane infectate

Coronavirus: Brazilia a depăşit pragul de 5 milioane de persoane infectate

Brazilia a depăşit marţi pragul de 5 milioane de persoane infectate cu noul coronavirus, iar bilanţul victimelor sale se apropie de 150.000, în contextul în care pandemia de COVID-19 înregistrează un declin în această ţară sud-americană, informează AFP.

Cu 31.553 noi cazuri raportate în ultimele 24 de ore, potrivit Ministerului Sănătăţii, Brazilia numără de acum 5.000.694 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, ocupând locul al treilea pe plan mondial după Statele Unite (7,5 milioane) şi India (6,7 milioane).

Brazilia, o ţară cu 212 milioane de locuitori, a înregistrat şi 734 noi decese în ultimele 24 de ore, bilanţul total al victimelor raportate de la începutul epidemiei ajungând astfel la 148.228, comparativ cu 104.555 de decese în India şi 211.108 în Statele Unite.

Numărul mediu zilnic de decese înregistrate săptămâna trecută este de 610, o cifră care confirmă o încetinire a pandemiei după un platou de 1.000 de morţi în fiecare zi între iunie şi august.

Media zilnică a noilor cazuri de infectare raportate într-o săptămână a scăzut la rândul ei şi a ajuns la 27.477, în comparaţie cu 40.000 la începutul lunii septembrie.

Totuşi, experţii medicali consideră că situaţia din Brazilia este încă "îngrijorătoare".

"Scăderea numărului de cazuri de infectare şi de decese este foarte mică şi nu este încă una susţinută. Există, deci, o primă tendinţă de declin, dar ea rămâne să fie confirmată", a declarat pentru AFP Mauro Sanchez, medic epidemiolog la Universitatea Brasilia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...