Coronavirus: Brazilia a depăşit pragul de 70.000 de morţi

Coronavirus: Brazilia a depăşit pragul de 70.000 de morţi

Brazilia a depăşit pragul de 70.000 de morţi din cauza coronavirusului după ce a înregistrat vineri 1.214 decese noi în 24 de ore, a anunţat Ministerul Sănătăţii, notează AFP.

Cea mai mare ţară din America Latină deplânge în total 70.398 de morţi de COVID-19 şi peste 1,8 milioane de contaminări, cu 45.048 de cazuri noi într-o singură zi, potrivit acestor informaţii considerate însă de comunitatea ştiinţifică mult subestimate.

Datele nu lasă să se întrevadă o inflexiune rapidă a curbei pandemiei în ţara cu 212 milioane de locuitori, care înregistrează cel mai mare număr de contaminări şi de decese din lume după Statele Unite.

Statul Sao Paulo (sud-est) este de departe cel mai afectat cu 17.442 de decese (pentru circa 360.000 de cazuri confirmate), înaintea Rio de Janeiro (sud-est), care deplânge 11.280 de decese pentru aproape 130.000 de contaminări.

Această situaţie nu a împiedicat statele braziliene să revină treptat la normal, cu redeschiderea cafenelelor, barurilor, restaurantelor şi magazinelor.

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, 65 de ani, s-a contaminat şi el cu noul coronavirus. După anunţul făcut de el marţi, legat de rezultatul pozitiv al testului la COVID-19, şeful statului dă asigurări că se simte "foarte bine" în special datorită tratamentului cu hidroxiclorochină, ale cărei efecte benefice sunt departe de a fi dovedite în mod incontestabil.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia