Coronavirus: Brazilia va extinde utilizarea clorochinei, un tratament cerut de preşedintele Jair Bolsonaro

Coronavirus: Brazilia va extinde utilizarea clorochinei, un tratament cerut de preşedintele Jair Bolsonaro

Brazilia a autorizat miercuri utilizarea clorochinei pentru a trata chiar şi cazurile uşoare de COVID-19, au anunţat media locale, după ce bilanţul morţilor a crescut cu peste 1.000 în 24 de ore pentru prima dată, relatează DPA.

Ministerul Sănătăţii a anunţat marţi seară 1.179 de noi decese în ultimele 24 de ore. Statul sud-american are acum 271.628 de cazuri confirmate de COVID-19 şi un bilanţ de 17.971 decese.

Noul bilanţ zilnic al morţilor este cel mai mare după cele înregistrate în SUA, Franţa, China şi Marea Britanie, potrivit informaţiilor difuzate de portalul de ştiri brazilian G1.

Brazilia este acum pe locul trei în lume ca număr de cazuri de COVID-19 şi pe locul şase ca bilanţ al deceselor, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Cifra reală a persoanelor infectate se crede însă că este mult mai mare, din cauza testelor insuficiente efectuate, notează DPA.

Medicamentele pentru malarie clorochină şi hidroxiclorochină au fost folosite până acum doar pentru pacienţii cu COVID-19 cu simptome grave, dar acum Ministerul Sănătăţii a autorizat utilizarea lor şi pentru simptome uşoare, potrivit G1.

Ministerul a precizat că încă nu există o dovadă privind "beneficiul lipsit de echivoc al acestor medicamente în tratarea COVID-19" şi că prescrierea lor poate fi decisă doar de medic, cu consimţământul pacientului.

Preşedintele Jair Bolsonaro, care a fost foarte criticat pentru că nu a sprijinit restricţiile stricte şi pentru deciziile de a relua activitatea economică, a pledat pentru utilizarea clorochinei în tratatarea noului coronavirus.

Ministrul sănătăţii Nelson Teich, care a avertizat în privinţa efectelor secundare ale clorochinei, a demisionat săptămâna trecută. El a deţinut această funcţie pentru mai puţin de o lună, după ce predecesorul său şi-a prezentat şi el demisia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…