Coronavirus: Bucătăriile Parlamentului European vor găti 1.000 de mese pe zi pentru personalul medical şi cei nevoiaşi

Coronavirus: Bucătăriile Parlamentului European vor găti 1.000 de mese pe zi pentru personalul medical şi cei nevoiaşi

O parte din clădirea Parlamentului European va fi pusă la dispoziţia celor fără adăpost în timpul situaţiei de urgenţă provocate de pandemia de COVID-19, iar bucătăriile legislativului comunitar vor găti peste 1.000 de mese pe zi care vor fi distribuite celor nevoiaşi şi personalului medical, a anunţat miercuri preşedintele PE, David Sassoli.

"Solidaritate concretă cu cetăţenii. Aceasta este linia Parlamentului European. În acord cu regiunea capitalei Bruxelles, am decis să punem o parte din clădirea noastră la dispoziţia celor fără adăpost şi celor mai vulnerabili în societate, pe perioada acestei urgenţe sanitare grave", a declarat el într-un mesaj video postat pe site-ul PE.

"În plus, bucătăriile noastre vor găti peste 1.000 de mese pe zi care vor fi distribuite celor nevoiaşi, precum şi lucrătorilor din domeniul medical pentru a-i ajuta să-şi facă treaba", a adăugat Sassoli.

"Suntem aproape de cei care suferă, de cei care muncesc neobosit în spitalele noastre, de oraşul şi de oamenii din Bruxelles, precum şi de cei din Strasbourg şi Luxemburg care ne găzduiesc şi care au nevoie de ajutor astăzi. Puterea Europei este în abilitatea ei de a acţiona cu solidaritate", a mai spus preşedintele PE.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia