Coronavirus: ''Bulă'' pentru staff-ul sportiv, dar nu şi carantină la JO de la Tokyo (organizatori)

Coronavirus: ''Bulă'' pentru staff-ul sportiv, dar nu şi carantină la JO de la Tokyo (organizatori)

Staff-urile sportive prezente la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor trebui să rămână într-o "bulă" ca măsură de luptă împotriva pandemiei de coronavirus, dar nu vor fi constrânse la respectarea carantinei, au anunţat, miercuri, organizatorii competiţiei, citaţi de AFP.

Cei care nu vor respecta aceste reguli vor risca să fie expulzaţi de la Jocurile Olimpice, se arată în primul "manual" destinat participanţilor la Jocurile Olimpice, a căror ceremonie de deschidere va avea loc pe 23 iulie.

Membrii staff-urilor sportive vor fi autorizaţi însă să scape de regimul de carantină dacă îşi supraveghează starea de sănătate în următoarele 14 zile de la sosirea lor pe teritoriul Japoniei, perioadă în care nu vor avea permisiunea de a părăsi "bula" sau de a asista la evenimente ca spectatori.

"Noi am învăţat multe de la codurile de bună conduită în vigoare pentru alte evenimente sportive", a declarat directorul Jocurilor Olimpice, Christophe Dubi.

"Este laitmotiv-ul pentru fiecare dintre noi, ca Jocurile să fie sigure pentru toţi participanţii. Este o chestiune de responsabilitate", a adăugat acesta.

Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a publicat miercuri un prim manual pentru a ajuta sportivii şi părţile terţe interesate cu informaţii privind desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo în contextul pandemiei de coronavirus.

Acest prim manual de 33 pagini este destinat în principal federaţiilor sportive internaţionale şi tehnicienilor. Regulile care vor fi aplicate sportivilor nu au fost încă finalizate, dar organizatorii au anunţat deja că ei vor fi testaţi la fiecare patru zile, precum şi la plecarea din ţările natale şi la sosirea în Japonia.

Yoshiro Mori, preşedintele Comitetului organizator al JO de la Tokyo, a asigurat, marţi, că Jocurile vor avea loc "orice ar fi".
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...