Coronavirus: Bulgaria înregistrează un nou record de spitalizări şi de contagieri cu COVID-19

Coronavirus: Bulgaria înregistrează un nou record de spitalizări şi de contagieri cu COVID-19

Bulgaria a atins vineri un nou record de spitalizări, 8.082, cu 278 de noi internări într-o singură zi şi 670 de pacienţi în stare gravă, cu 61 mai mulţi în ultimele 24 de ore, a informat vineri Ministerul Sănătăţii citat de EFE.

Noile cazuri detectate în această ţară de 7 milioane de locuitori au ajuns la 4.008, iar numărul deceselor la 102, astfel încât numărul total al morţilor de la începerea pandemiei a crescut la 11.817.

Bulgaria este a patra ţară din Uniunea Europeană (UE) cu cea mai mare rată a deceselor, cu 157 de morţi la un milion de locuitori în ultimele 14 zile.

Bulgaria va paraliza timp de zece zile, începând de luni, orice activitate socială şi o bună parte a celei economice ca urmare a creşterii fără precedent a numărului de contagieri, de spitalizări şi de decese asociate COVID-19.

De asemenea, în această ţară, una dintre cele mai lente în administrarea vaccinurilor din Europa, a fost reluată vineri dimineaţă imunizarea cu vaccinul de la AstraZeneca, după unda verde primită de la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Până în prezent aproximativ 4 % din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin, în total 356.052 de persoane, reprezentând mai puţin de jumătate decât media din UE.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante