Coronavirus: Bulgaria, prima zi fără fără niciun deces începând din septembrie 2020; bilanţ minim de decese şi în Ucraina

Coronavirus: Bulgaria, prima zi fără fără niciun deces începând din septembrie 2020; bilanţ minim de decese şi în Ucraina

Bulgaria a înregistrat duminică prima zi fără niciun deces asociat COVID-19 după 28 septembrie 2020, în vreme ce numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus a scăzut la 16, cel mai mic bilanţ pe o zi începând din 8 iunie anul trecut, indică datele postate pe site-ul oficial de informaţii cu privire la epidemie, transmit BTA şi Xinhua.

Numărul total al infectărilor confirmate a ajuns la 421.531, din care 18.027 de decese.

Mai sunt spitalizaţi 1.560 de pacienţi cu COVID-19 - cel mai mic bilanţ de după 19 octombrie -, 197 dintre ei la terapie intensivă.

Până acum, în Bulgaria au fost administrate aproape 1,73 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, iar 786.336 de persoane au fost vaccinate cu schema completă.


Foto: (c) SERGEY DOLZHENKO / EPA


Şi Ucraina a raportat luni cel mai mic bilanţ zilnic al deceselor începând din 19 iulie, 9 în ultimele 24 de ore, interval în care au fost raportate 285 de cazuri noi de infectare, conform datelor comunicate de Ministerul Sănătăţii, preluate de Reuters.

Bilanţul infectărilor a ajuns astfel la 2,23 milioane, iar cel al deceselor, la 52.295.

Ucraina a înregistrat în ultimul timp o scădere puternică a numărului de contagieri, iar la începutul acestei luni a ridicat multe restricţii pe plan intern, menţinându-le însă pe altele până la 31 august.

Condiţiile de călătorie au fost relaxate pentru majoritatea destinaţiilor, dar controalele la frontiere au fost înăsprite, iar vizitatorii din ţări afectate de varianta Delta a coronavirusului sunt obligaţi să facă un test antigenic. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”