Coronavirus: Cadrele medicale şi persoanele cu risc ridicat vor avea prioritate la vaccinare în New York (guvernatorul Cuomo)

Coronavirus: Cadrele medicale şi persoanele cu risc ridicat vor avea prioritate la vaccinare în New York (guvernatorul Cuomo)

Guvernatorul statului american New York, Andrew Cuomo, a declarat că angajaţii medicali şi categoriile de persoane cu risc ridicat vor avea prioritate la vaccinare anti-COVID-19 după ce un astfel de vaccin va fi aprobat şi va deveni disponibil, transmite Reuters.

Conform planului preliminar în cinci faze pentru administrarea vaccinului în New York, din care Cuomo a anunţat duminică unele detalii într-un briefing de presă, printre primii cărora li se va administra vaccinul se vor număra personalul medical spitalicesc, cel din centrele de îngrijire şi unii dintre rezidenţii acestora.

În faza a doua, vor avea prioritate la vaccinare personalul din serviciile de urgenţă, din şcoli, alţi lucrători din prima linie şi persoane a căror stare de sănătate le plasează la risc extrem.

În faza a treia, vaccinul ar urma să le fie administrat persoanelor de peste 65 de ani.

Toţi ceilalţi lucrători esenţiali ar primi vaccinul în faza a patra, iar adulţii tineri şi copiii în ultima fază, a cincea.

Ordinea de prioritate va depinde şi de localizarea geografică, în funcţie de prevalenţa virusului, a explicat Cuomo.

'Aceasta este, aş spune, o operaţiune mai vastă decât orice am întreprins în timpul epidemiei de COVID-19 până acum', le-a spus el reporterilor.

Programul va include probabil administrarea a circa 40 milioane de doze de vaccin rezidenţilor acestui stat, ţinând cont că populaţia New York-ului este de aproximativ 20 milioane de locuitori şi că ar putea fi necesar ca vaccinul să fie administrat în două doze pentru a fi eficace, a mai afirmat Cuomo.

El a precizat că statul a trimis un proiect de plan guvernului federal, împreună cu întrebări despre ce finanţare va asigura acesta.

'Statele (americane) nu pot face acest lucru de unele singure', a subliniat Cuomo.

Un grup de lucru al statului New York va realiza propria analiză a vaccinurilor ce vor fi autorizate sau aprobate de guvernul federal, din cauza preocupărilor legate de politizarea procesului de autorizare, a spus guvernatorul Cuomo, un democrat care a criticat modul în care preşedintele Donald Trump a gestionat răspunsul la pandemie.

'Cred că aceasta le va da oamenilor un plus de siguranţă în vaccin', a explicat guvernatorul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...