Coronavirus: California de Sud intră în "lockdown" pentru a reduce presiunea asupra spitalelor

Coronavirus: California de Sud intră în "lockdown" pentru a reduce presiunea asupra spitalelor

Peste 20 de milioane de persoane care locuiesc în California de Sud se află în "lockdown" începând de luni pentru a reduce presiunea asupra spitalelor care riscă să fie copleşite din cauza numărului mare de pacienţi cu COVID-19, relatează AFP.

Conform măsurilor, instituite prin ordinul guvernatorului Gavin Newsom, atunci când 85% din paturile de la terapie intensivă sunt ocupate, locuitorii trebuie să rămână acasă, majoritatea birourilor sunt închise şi întâlnirile cu persoane din gospodării diferite sunt interzise.

Barurile şi saloanele de înfrumuseţare vor fi închise temporar, iar capacitatea magazinelor va fi redusă la 20%. Restaurantele vor oferi doar mâncare la pachet şi livrare. Hotelurile nu mai pot găzdui turişti şi călătoriile neesenţiale sunt restricţionate în stat.

Capacitatea unităţilor de terapie intensivă din California de Sud şi San Joaquin Valley a scăzut sub 15%, au declarat duminică autorităţile sanitare locale, anunţând începerea măsurilor de izolare timp de trei săptămâni.

La fel ca restul ţării, California se confruntă cu un al treilea val al epidemiei, cu 113 decese înregistrate zilnic în stat timp de două zile săptămâna trecută, comparativ cu o medie de 14 decese zilnice la începutul lunii noiembrie.

Cel mai populat stat din SUA a înregistrat aproape 20.000 de decese asociate COVID-19 la 1,3 milioane de infectări, între care 30.075 de noi cazuri sâmbătă.

În nordul statului, locuitorii din San Francisco sunt, de asemenea, chemaţi să rămână acasă din cauza creşterii cazurilor de COVID-19.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale