Coronavirus: Campanie de testare masivă la Beijing pentru a evita impunerea unui lockdown

Coronavirus: Campanie de testare masivă la Beijing pentru a evita impunerea unui lockdown

Autorităţile sanitare din Beijing au anunţat o nouă rundă de teste pentru COVID-19 a locuitorilor capitalei chineze, pentru a evita o propagare a contagierilor şi un lockdown sever, similar celui impus la Shanghai, unde milioane de persoane sunt izolate în case de peste o lună de zile, relatează sâmbătă EFE.

Sâmbătă au fost raportate la Shanghai 253 de noi contagieri şi peste 4.000 de cazuri asimptomatice, pe care autorităţile nu le contabilizează.

Autorităţile chineze au anunţat totodată suspendarea examenelor de admitere la facultate, în principiu o lună, o decizie care se adaugă amânării Jocurilor Asiatice 2022 care trebuiau să se desfăşoare în oraşul vecin Hangzhou, în luna septembrie.

Deşi în ultimele săptămâni unele persoane au putut ieşi din casă, majoritatea rezidenţilor din Shanghai au rămas în carantină, în pofida unei scăderi în ultimele şapte zile a numărului de contagieri şi de decese asociate COVID-19.

Asprimea măsurilor a condus la nenumărate critici şi plângeri pe reţelele sociale, în pofida cenzurii, însă autorităţile au subliniat că "situaţia nu face încă posibilă relaxarea măsurilor".

China, care aplică o politică severă de "toleranţă zero" faţă de noul coronavirus, se confruntă cu un nou val de infectări atribuit variantei Omicron care a provocat contagieri record, nemaivăzute de la începerea pandemiei în prima jumătate a anului 2020.

Numărul total al contagierilor active în China continentală se ridică la 11.515, dintre care 659 sunt considerate grave.

Potrivit Comisiei Naţionale de Sănătate, de la începerea pandemiei au fost raportate în total 219.296 de cazuri şi 5.166 de decese.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?