Coronavirus: Capitala federală americană începe vineri prima fază de ridicare a restricţiilor, anunţă primarul

Coronavirus: Capitala federală americană începe vineri prima fază de ridicare a restricţiilor, anunţă primarul

Washington, D.C., capitala federală americană, va începe vineri prima fază de relaxare a restricţiilor impuse din cauza epidemiei de COVID-19, a anunţat miercuri primarul Muriel Bowser, transmite Reuters.

Muriel Bowser, care a emis pe 30 martie un ordin de restricţionare a deplasărilor, a afirmat că districtul federal traversează de 14 zile un 'declin susţinut' al cazurilor de infectare cu noul coronavirus, o situaţie ce permite începerea procesului de ridicare a restricţiilor.

Ea a precizat totuşi că vor fi interzise în continuare adunările cu mai mult de 10 persoane.

De vineri se vor putea redeschide magazinele cu produse neesenţiale pentru preluarea comenzilor, frizeriile şi saloanele de înfrumuseţare vor putea funcţiona doar pe bază de programare, restaurantele îşi vor putea servi clienţii în aer liber, iar unele parcuri şi centre de recreere îşi vor putea deschide porţile.

La începutul lunii, primarul afirmase că districtul federal va rămâne închis până la 8 iunie.

'Ştim că oamenii sunt speriaţi. Acesta este un virus înfricoşător şi ar trebui să fie speriaţi', a spus Muriel Bowser, insistând că populaţia trebuie să respecte în continuare distanţarea socială, regulile de igienă şi să se testeze dacă este necesar.

Până în prezent, capitala federală a raportat mai mult de 8.400 de cazuri de infectare şi 445 de decese legate de noul coronavirus.

Într-un briefing de presă săptămâna trecută, Deborah Birx, membră a echipei de la Casa Albă de combatere a epidemiei, a declarat că zona Washington - Washington, D.C., şi statele vecine Maryland şi Virginia - raportează cel mai mare procent de teste pozitive la coronavirus.

Decizia autorităţilor locale din capitală survine pe fondul presiunilor exercitate de preşedintele Donald Trump pentru redeschiderea afacerilor. Şomajul a explodat în întreaga ţară, existând temeri că locuri de muncă pierdute nu vor putea fi recuperate.

Maryland şi Virginia au făcut deja primii paşi spre ridicarea restricţiilor în unele zone, dar mai lent în suburbiile din jurul capitalei federale, unde s-au înregistrat mai multe îmbolnăviri decât în regiunile rurale.

Experţii în sănătate publică au avertizat că redeschiderea afacerilor ar putea duce la o nouă creştere a numărului de infectări.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...