Coronavirus: Capitala statului Filipine, plasată în carantină

Coronavirus: Capitala statului Filipine, plasată în carantină

Preşedintele statului Filipine, Rodrigo Duterte, a anunţat joi plasarea în carantină a capitalei Manila, unde adunările mari sunt acum interzise şi şcolile închise timp de o lună pentru a limita propagarea coronavirusului, relatează AFP, DPA şi Reuters.

Într-o alocuţiune televizată, Rodrigo Duterte a precizat că transporturile spre şi în afara oraşului vor fi întrerupte şi că străinii care provin din ţări unde Covid-19 se răspândeşte nu vor mai avea drept de intrare pe teritoriul filipinez.

Foto: (c) Eloisa Lopez / REUTERS


"Carantina comunitară este impusă în întreaga regiunea metropolitană a Manilei", a spus Duterte, referindu-se la 16 localităţi şi o municipalitate cu o populaţie totală de aproape 13 milioane.

Anunţul vine în contextul în care joi s-au înregistrat trei noi decese de Covid-19, ceea ce ridică numărul morţilor de la declanşarea epidemiei la cinci. În prezent, în Filipine există 52 de cazuri de coronavirus confirmate.


Printre ultimele decese este şi cel al unui bărbat filipinez de 62 de ani, al cărui caz este primul de contaminare locală cu coronavirusul din ţară, notează DPA. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”