Coronavirus: Carantină pe timp de noapte şi reuniuni limitate în India din cauza răspândirii variantei Omicron

Coronavirus: Carantină pe timp de noapte şi reuniuni limitate în India din cauza răspândirii variantei Omicron

Două state din India, inclusiv Uttar Pradesh, cel mai populat stat din această ţară, au anunţat implementarea interdicţiei de circulaţie pe timp de noapte, în timp ce metropolele New Delhi şi Mumbai au restricţionat reuniunile publice din cauza temerilor legate de răspândirea variantei Omicron a noului coronavirus, informează DPA.

India are în prezent 244 de cazuri active de infectări cauzate de Omicron, în timp ce alte 114 persoane infectate cu aceeaşi variantă a noului coronavirus au fost între timp tratate şi externate, a anunţat Ministerul indian al Sănătăţii.

Însă criticii autorităţilor indiene afirmă că testarea redusă a populaţiei şi nivelul scăzut al secvenţierilor genomiale realizate în această ţară nu prezintă tabloul real al infectărilor provocate de varianta Omicron la nivel naţional.

Mumbai, principalul centru financiar al Indiei, a adoptat restricţii în ceea ce priveşte reuniunile cu un număr mare de persoane pentru Crăciun, Anul Nou şi alte evenimente.

Un ordin semnat recent de guvernul din New Delhi anunţă că toate evenimentele sociale, politice, sportive, de divertisment, culturale şi religioase sunt interzise, iar barurile şi restaurantele vor putea să funcţioneze cu o capacitate de primire de doar 50%.

New Delhi şi Mumbai au raportat cele mai multe cazuri de infectare cu noua variantă Omicron.

Guvernul din Uttar Pradesh a decis să adopte interzicerea circulaţiei persoanelor pe timp de noapte, de la ora locală 23:00 şi până la ora locală 05:00, începând de sâmbătă.

Reuniunile publice din Uttar Pradesh vor fi restricţionate la 200 de persoane, dar autorităţile locale nu au precizat dacă această măsură va fi extinsă şi pentru întrunirile şi mitingurile electorale.

Judecătorii de la Înalta Curte din Allahabad i-au cerut joi prim-ministrului ţării, Narendra Modi, să interzică întrunirile şi mitingurile electorale şi au cerut Comisiei Electorale din India să amâne alegerile programate în februarie-martie în mai multe state indiene, din cauza creşterii numărului de infectări provocate de varianta Omicron.

Ministerul federal al Sănătăţii a cerut autorităţilor din toate statele indiene să îşi reactiveze celulele de criză pentru combaterea COVID-19, pentru a planifica şi a coordona mai bine strategiile de testare, de urmărire a persoanelor infectate şi de limitare a focarelor de coronavirus. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…