Coronavirus: Cazurile de infectare din Brazilia au stabilit un nou record zilnic, depăşind pragul de 90.000

Coronavirus: Cazurile de infectare din Brazilia au stabilit un nou record zilnic, depăşind pragul de 90.000

Brazilia a stabilit un nou record al cazurilor zilnice de infectare cu noul coronavirus, într-o perioadă în care recenta recrudescenţă a pandemiei de COVID-19 a pus o presiune uriaşă asupra reţelei de spitale din această ţară sud-americană, informează DPA.

Ministerul Sănătăţii din Brazilia a raportat miercuri seară 90.303 de cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2 în ultimele 24 de ore. Precedentul record al infectărilor zilnice era de 87.843 de cazuri şi fusese stabilit pe 7 ianuarie.

Astfel, numărul total al persoanelor confirmate cu noul coronavirus în cea mai mare ţară din America Latină a urcat la 11,6 milioane, iar cel al deceselor asociate maladiei COVID-19 a ajuns la 284.775.

Brazilia, o ţară cu 210 milioane de locuitori, care a început vaccinările împotriva maladiei COVID-19 în luna ianuarie, este unul dintre statele cele mai grav afectate din lume de această pandemie. Brazilia este depăşită doar de Statele Unite ale Americii în clasamentul global al infectărilor şi în cel al deceselor.

Potrivit centrului de cercetări biomedicale Fiocruz, finanţat din fonduri federale, Brazilia se confruntă în prezent cu "cel mai amplu colaps al sistemului de sănătate şi spitalicesc din istoria sa".

Conform specialiştilor de la centrul Fiocruz, care se află în Rio de Janeiro, gradul de ocupare a paturilor din secţiile de terapie intensivă pentru pacienţii confirmaţi cu COVID-19 este de cel puţin 80% în 24 dintre cele 26 de state federale braziliene, inclusiv în capitala ţării, Brasilia.

Preşedintele Jair Bolsonaro, care a minimalizat gravitatea noului coronavirus încă de la începutul pandemiei, a pus sub semnul întrebării şi necesitatea vaccinărilor. Luni, acest politician populist a anunţat că a desemnat un nou ministru al Sănătăţii - al patrulea de la debutul pandemiei de COVID-19.

Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Datafolha, 54% dintre respondenţi au considerat că felul în care administraţia preşedintelui Bolsonaro a gestionat pandemia de COVID-19 este "rău" sau "foarte rău". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria