Coronavirus: Cel puţin 44.265 de persoane au decedat din cauza COVID-19 în septembrie în Rusia (serviciul de statistică)

Coronavirus: Cel puţin 44.265 de persoane au decedat din cauza COVID-19 în septembrie în Rusia (serviciul de statistică)

Cel puţin 44.265 de persoane şi-au pierdut viaţa în Rusia în septembrie din cauza COVID-19 şi cauze asociate, bilanţul total ajungând la 462.000 de decese de la începutul pandemiei, a anunţat vineri serviciul naţional de statistică, Rosstat, potrivit Reuters.

Bilanţul este mai mic faţă de un maxim de 51.044 înregistrat în iulie, deşi infectările şi decesele au început să crească din nou în cea de-a doua jumătate a lui septembrie şi au ajuns în mod repetat la niveluri record luna aceasta, determinând autorităţile să reintroducă restricţii sanitare mai stricte.

Bilanţul total al deceselor asociate COVID-19 raportat de Rosstat este aproape dublu faţă de cele 236.220 de decese raportate vineri de unitatea operativă care se ocupă cu gestionarea pandemiei în Rusia.

Autorităţile explică discrepanţa prin faptul că unitatea operativă raportează decesele cauzate de COVID-19 zilnic fără a mai fi nevoie de o confirmare suplimentară din partea medicilor legişti, în timp ce Rosstat publică datele totale pentru fiecare lună.

Potrivit unor epidemiologi, măsurarea mortalităţii în exces este cea mai bună metodă pentru a evalua bilanţul deceselor pe perioada unei pandemii.

Pe baza noilor date, Reuters a calculat că numărul deceselor în exces în Rusia în perioada aprilie 2020 - septembrie 2021 ar depăşi 632.000 în comparaţie cu rata medie a mortalităţii în perioada 2015-2019.

Autorităţile au pus creşterea recentă a deceselor pe seama variantei mai virulente Delta şi a reticenţei cetăţenilor de a se vaccina cu serul autohton Sputnik V. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți, ca să vedeți pe mâinile cui a ajuns România!

2 VIDEO Dilema Danei Budeanu / „Dacă tu nu i-o sugi, cine i-o suge?”

3 „Parcă am fi coafeze” / Profesoară, oripilată de cadourile pe care le fac părinții de Sărbători

4 Ea este românca rămasă goală în fața lui Mussolini, și și-a recuperat banii în 1931 punând pistolul pe masa bancherilor

5 STS / Șapte indicii că telefonul tău mobil ar putea fi virusat