Coronavirus: Cel puţin 8 morţi într-un cămin de bătrâni din Germania, unde au existat aproape 60 de infectări

Coronavirus: Cel puţin 8 morţi într-un cămin de bătrâni din Germania, unde au existat aproape 60 de infectări

Un focar de coronavirus la un cămin de bătrâni din estul Germaniei a provocat moartea a opt locatari şi a scos în evidenţă vulnerabilitatea celor în vârstă în faţa COVID-19, informează sâmbătă dpa.

În total, 42 de rezidenţi şi 15 membri ai personalului s-au îmbolnăvit de COVID-19 la căminul din Schorfheide, la nord de Berlin, a confirmat vineri autoritatea sanitară locală pentru postul public RBB.

Se crede că lucrătorii sanitari nevaccinaţi din căminul de bătrâni au contribuit la răspândirea bolii între pacienţii vaccinaţi cu două doze, dar încă vulnerabili.

"Este o situaţie proastă în acest centru pentru că, deşi rezidenţii sunt vaccinaţi, personalul are o rată e vaccinare relativ scăzută", a declarat responsabila din domeniul sanitar Heike Zander pentru postul de radio Antenne Brandenburg. "În această unitate, rata de vaccinare este de doar 50%", a adăugat ea.

Ea a mai precizat că este "nemulţumită" că vaccinarea în facilităţile de îngrijire nu este încă obligatorie în Germania.

Klaus Reinhardt, preşedintele Asociaţiei germane a medicilor, i-a îndemnat pe cetăţenii de 70 de ani şi peste vaccinaţi cu două doze să se inoculeze şi cu doza booster, pentru a-şi menţine nivelul de imunitate.


"A treia doză de vaccin împotriva cornovirusului poate reduce semnificativ riscul de infectare, în special la cei în vârstă şi persoanele cu diverse afecţiuni", a afirmat el.

Virologul german Hendrik Streeck a declarat că în acest stadiu al pandamiei trebuie să se acorde mai multă atenţie căminelor care îi găzduiesc pe cei în vârstă.

"În pofida vaccinării, acestea continuă să fie locuri de răspândire a pandemiei. Asta înseamnă vaccinarea pe scară largă cu a treia doză în căminele de bătrâni şi testarea frecventă", a declarat el pentru ziarul Welt am Sonntag.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Când oamenii văd la televizor că se poate / O poveste din România reală. Cu una care se visa procuror și alta care a devenit penală...

2 Denisa de la „Bambi” povestește cum a ajuns milionară în euro

3 Surpriza de la Cotroceni / „Vreau să-i strâng mâna” / Pe cine a vrut să întâlnească în mod special Regele Charles al III-lea

4 Se pregătește recunoașterea oficială a existenței extratereștrilor? NASA analizează peste 800 de fenomene inexplicabile

5 Profesorul Fukuyama / Ucraina va învinge!