Coronavirus: Centrele comerciale din Polonia se redeschid pe 28 noiembrie

Coronavirus: Centrele comerciale din Polonia se redeschid pe 28 noiembrie

Centrele comerciale din Polonia se vor redeschide pe 28 noiembrie, a anunţat sâmbătă premierul polonez Mateusz Morawiecki, citat de Reuters.

Şcolile poloneze vor rămâne închise până la 24 decembrie. Măsurile sunt luate în contextul pandemiei de COVID-19.

Executivul de la Varşovia a închis, începând din 7 noiembrie, sălile de concerte, teatrele şi alte obiective publice după o recrudescenţă a cazurilor de COVID-19 în Polonia.

''Există o condiţie: disciplina fiecărui mall, fiecărui magazin de mobilă. În caz contrar, aceste magazine vor fi închise'', a declarat Morawiecki într-o conferinţă de presă.

''Aceste decizii pot salva sute de mii de locuri de muncă, iată de ce le adoptăm'', a spus el, lansând un apel către polonezi să evite călătoriile în perioada sărbătorilor de iarnă.

În Polonia, carantina obligatorie durează 10 zile pentru persoanele care nu prezintă simptome de COVID-19. Ţara a înregistrat în ultimele săptămâni o creştere a numărului de persoane testate pozitiv. Polonia a raportat vineri 22.464 de noi cazuri de COVID-19 şi 626 de decese în 24 de ore.

Numărul total al cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 în această ţară a ajuns la 819.262, iar cel al deceselor cauzate de COVID-19 la 12.714.

Începând din martie, ziua cu cele mai multe noi cazuri de COVID-19 (27.875) în Polonia a fost 7 noiembrie, a anunţat Ministerul Sănătăţii de la Varşovia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA