Coronavirus: China a înregistrat anul acesta mai multe cazuri locale de COVID-19 decât în 2021

Coronavirus: China a înregistrat anul acesta mai multe cazuri locale de COVID-19 decât în 2021

China a raportat mai multe cazuri locale simptomatice de COVID-19 până în prezent în acest an decât a înregistrat pe tot parcursul anului 2021, în contextul în care varianta extrem de transmisibilă Omicron a declanşat focare de la Shanghai la Shenzhen, informează luni Reuters.

În China continentală au fost raportate 1.337 de noi cazuri locale simptomatice de COVID-19 pe 13 martie, a anunţat luni Comisia Naţională de Sănătate (NHC). Astfel, totalul cazurilor de infectare din acest an a ajuns la peste 9.000, comparativ cu 8.378 înregistrate pe tot parcusul anului 2021, conform bilanţului Reuters.

Autorităţile din Shenzhen, supranumit Silicon Valley din China, au suspendat temporar transportul în comun şi au îndemnat locuitorii să lucreze de acasă, în timp ce săptămâna aceasta vor fi efectuate teste în întreg oraşul după o creştere a numărului de cazuri noi de infectare.

Foxconn şi Unimicron Technology Corp, furnizori ai Apple, şi-au suspendat luni operaţiunile în oraşul sudic. Compania Foxconn, cunoscută oficial ca Hon Hai Precision Industry Co, a declarat că operaţiunile vor fi suspendate până la notificări suplimentare, adăugând că va implementa măsuri auxiliare pentru reducerea efectelor întreruperii producţiei.

În oraşul nord-estic Changchun, care se află în prezent în izolare, Toyota a suspendat producţia la un joint venture cu grupul chinez FAW.

China a raportat în total 1.437 de noi cazuri confirmate de COVID pe 13 martie, inclusiv cazuri din afara continentului, a precizat NHC, comparativ cu 1.938 în ziua anterioară.

Au fost înregistrare 906 noi cazuri asimptomatice, pe care China nu le ia în considerare în bilanţurile privind cazuri confirmate, comparativ cu 1.455 în ziua precedentă.

Nu au fost înregistrate noi cazuri de deces, numărul morţilor rămânând neschimbat, 4.636.

Până la 13 martie, China continentală a raportat în total 116.902 de cazuri cu simptome confirmate, inclusiv cazuri locale şi din afara graniţelor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?