Coronavirus: China a raportat primul caz de infectare cu noua tulpină britanică

Coronavirus: China a raportat primul caz de infectare cu noua tulpină britanică

China a raportat primul caz de infecţie cu noua tulpină de coronavirus care a apărut în Marea Britanie, conform unei publicaţii coordonate de Centrul chinez pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), transmite vineri Reuters.

Numeroase ţări au luat decizia de a-şi închide graniţele faţă de Marea Britanie pentru a stopa răspândirea acestei noi tulpini virale, despre care oamenii de ştiinţă spun că se transmite cu 40% până la 70% mai uşor decât varianta iniţială a virusului.

Această tulpină virală a fost identificată la o femeie în vârstă de 23 de ani, o studentă care s-a întors din Marea Britanie şi care a fost testată pozitiv la Shanghai, la 14 decembrie, conform publicaţiei China CDC Weekly.

Acest caz "reprezintă o mare ameninţare potenţială pentru prevenţia şi controlul noului coronavirus în China", conform publicaţiei citate.

Cercetătorii au secvenţiat genele din analizele prelevate de la pacientă la 24 decembrie şi au ajuns la concluzia că aceasta s-a infectat cu varianta 'VUI202012/01' de coronavirus, mai menţionează publicaţia.

Această variantă include o mutaţie genetică care, teoretic, poate duce la răspândirea mai uşoară a COVID-19.

Pacienta din Shanghai a fost transferată la o instituţie medicală desemnată de autorităţi, unde a intrat în carantină. Autorităţile au deschis o anchetă epidemiologică în rândul contacţilor apropiaţi ai tinerei.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski