Coronavirus: China critică Regatul Unit pentru că le-a recomandat cetăţenilor britanici să părăsească teritoriul chinez

Coronavirus: China critică Regatul Unit pentru că le-a recomandat cetăţenilor britanici să părăsească teritoriul chinez

Ambasadorul Chinei la Londra a acuzat joi Regatul Unit că a ''reacţionat într-o manieră excesivă'', cerându-le cetăţenilor săi să părăsească teritoriul chinez, unde a apărut noul coronavirus, relativizând gravitatea epidemiei în raport cu gripa, relatează AFP.

"Sper că guvernul britanic va adopta un punct de vedere obiectiv şi atent asupra a ceea ce se întâmplă în China", a declarat Liu Xiaoming, în cadrul unei conferinţe de presă. ''Am spus că o reacţie excesivă nu este utilă. Credem că nu ar trebui să existe o astfel de stare de panică'', a spus ambasadorul Chinei la Londra.

Marţi, Ministerul de Externe britanic le-a recomandat cetăţenilor din Regatul Unit să părăsească China ''dacă pot'' pentru a reduce riscurile de expunere la noul coronavirus, care a apărut pentru prima dată în decembrie în centrul Chinei.

''Ar trebui să ne sprijinim reciproc, în loc să ne slăbim eforturile'', a spus ambasadorul chinez, insistând asupra faptului că epidemia provocată de noul coronavirus ''poate fi controlată, evitată şi vindecată''.

Ambasadorul chinez a amintit că Regatul Unit s-a angajat să urmeze recomandările OMS şi i-a cerut să respecte aceasta pentru a da un răspuns ''rezonabil''.

Un al treilea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat joi în Marea Britanie. Peste 28.000 de persoane sunt în prezent contaminate cu noul coronavirus în China.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

2 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

3 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

4 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e