Coronavirus: China dă asigurări că "nu vrea" un război de propagandă

Coronavirus: China dă asigurări că "nu vrea" un război de propagandă

China, acuzată în Germania că vrea să influenţeze înalţi funcţionari pentru a se exprima pozitiv despre modul în care a gestionat pandemia de COVID-19, a respins aceste acuzaţii, asigurând că "nu vrea un război de propagandă", potrivit France Presse.

Cotidianul german Die Welt a afirmat luni că înalţi funcţionari şi angajaţi în ministere au fost invitaţi "să se exprime în termeni pozitivi despre modul în care China a gestionat epidemia de coronavirus".

Publicaţia a declarat că se bazează pe un document confidenţial al Ministerului de Externe german, care însă a refuzat să confirme sau să infirme aceste informaţii.

La solicitarea AFP, Ministerul de Externe chinez a dat asigurări că ţara sa este hotărâtă să-şi "consolideze cooperarea internaţională împotriva epidemiei".

"Obiectivul nostru este de a proteja mai bine viaţa şi sănătatea populaţiei noastre şi de a menţine securitatea sanitară mondială, nu de a ne face apreciaţi de alţii", s-a apărat MAE chinez într-un comunicat.

China - unde primele cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost semnalate în decembrie - a reuşit în prezent să limiteze puternic epidemia de COVID-19 pe teritoriul său.

Guvernul chinez a oferit în ultimele săptămâni măşti, combinezoane de protecţie şi mănuşi ţărilor grav afectate de COVID-19. Beijingul a trimis de asemenea experţi medicali, în special în Italia.

Cu toate acestea, China este acuzată de unii critici că doreşte să obţină profit din ajutorul pe care îl oferă, în special ţărilor europene, pentru a-şi promova modelul politic.

"Nu avem nevoie de laude şi nici intenţia de a începe un război de propagandă", susţine MAE chinez.

Beijingul contestă ideea că acest nou coronavirus ar fi apărut în China şi scoate în evidenţă ajutorul acordat ţărilor occidentale "cu scopul de a prezenta Republica Populară Chineză drept un partener demn de încredere', a apreciat Oficiul federal pentru protecţia Constituţiei (BfV).

Conform bilanţului oficial al Beijingului, noul coronavirus a contaminat 82.160 de persoane în China de la începutul epidemiei şi a făcut 3.341 de morţi.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bărbat de căcat ce ești / Jigodie ordinară, mort după putere și bani”

2 Mare dreptate are omul ăsta, în tot ce spune...

3 Surprinzătoarea schimbare de orientare și ton a NATO față de războiul din Ucraina

4 VIDEO Foarte interesanta ieșire la rampă a șefului spionajului militar ucrainean

5 De citit...