Coronavirus: China eliberează paturi de spital în faţa unui val de cazuri de infectare cu varianta Omicron

Coronavirus: China eliberează paturi de spital în faţa unui val de cazuri de infectare cu varianta Omicron

China a început miercuri să elibereze paturi de spital pentru a evita riscul ca unităţile medicale să fie copleşite de o creştere a numărului de cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului din cauza căruia zeci de milioane de persoane se află deja în izolare, informează AFP.

Ministerul Sănătăţii a raportat alte 3.290 de cazuri pozitive, dintre care 11 grave, în douăzeci de provincii. Cifra a scăzut semnificativ comparativ cu ziua de marţi.

În mai multe zone a fost impusă măsura izolării, cu precădere în provincia Jilin (nord-est), unde au fost recenzate cele mai multe cazuri, şi în metropola tehnologică Shenzhen (sud), cu 17,5 milioane de locuitori.

Aceste cifre sunt foarte mici în comparaţie cu cele din numeroase alte ţări, însă sunt mari pentru China, unde autorităţile adoptă o politică zero COVID-19 ce urmăreşte limitarea, pe cât posibil, a apariţiei de noi cazuri.

Chiar dacă aceste măsuri de izolare localizate, carantinele şi monitorizarea deplasărilor au afectat economia, au făcut posibilă totodată protejarea populaţiei. Ultimul deces asociat COVID-19 datează oficial de la începutul anului 2021.

Până în prezent, China a trimis în spitale pacienţii testaţi pozitiv. Însă, Ministerul Sănătăţii a indicat marţi seară că, mai nou, toate cazurile uşoare vor respecta o perioadă de carantină la domiciliu.

"În cazul pacienţilor afectaţi de (...) varianta Omicron, acestea sunt în principal infecţii asimptomatice şi cazuri uşoare. Majoritatea nu necesită tratament foarte avansat", a subliniat ministerul, precizând că "admiterea lor în spitale (...) ar consuma o mare parte din resursele noastre medicale".

China doreşte să evite să ajungă în aceeaşi situaţie în care se găseşte regiunea sa semi-autonomă Hong Kong (sud), unde spitalele sunt copleşite de un focar de cazuri.

Imaginile difuzate miercuri de postul de stat CCTV au arătat zeci de macarale desfăşurate pentru a asambla spitale temporare în oraşul Jilin, unde au fost raportate peste 5.000 de cazuri în decurs de o săptămână.

Un total de 6.000 de saloane de spital modular au fost deja instalate în oraşele Changchun şi Jilin pentru a face faţă afluxului de pacienţi.

Acest recent focar epidemic din China, însoţit de măsuri de izolare a populaţiei, riscă, în cazul în care durează, să aibă repercusiuni grave asupra economiei şi lanţurilor mondiale de aprovizionare.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”