Coronavirus: China încearcă să estimeze printr-o cercetare numărul persoanelor asimptomatice şi imunitatea dobândită

Coronavirus: China încearcă să estimeze printr-o cercetare numărul persoanelor asimptomatice şi imunitatea dobândită

Nouă regiuni din China, inclusiv Hubei, cea mai afectată de epidemia de COVID-19, vor participa la un nou studiu epidemiologic prin care se încearcă o estimare a numărului bolnavilor asimptomatici şi a imunităţii populaţiei faţă de noul coronavirus, scrie agenţia EFE.

Conform ediţiei de miercuri a cotidianului China Daily, vor fi prelevate probe de exudat faringian pentru teste de acid nucleic, precum şi probe de sânge pentru găsirea de anticorpi, procesul de testare având o durată de circa 15 minute pentru fiecare persoană.

''Studiul este de mare urgenţă şi importanţă, iar rezultatele sale ne vor permite să luăm măsuri specifice de prevenţie şi control'', spune Ding Gangqiang, şeful centrului de cercetare epidemiologică din Wuhan. În acest oraş de unde a pornit epidemia se testează de marţi în cadrul acestui studiu un eşantion de circa 11 mii din cei circa 11 milioane de locuitori.

China pare să fi reuşit să aducă sub control epidemia, având confirmate în ultimele 24 de ore numai 46 de noi cazuri de COVID-19, majoritatea fiind persoane venite din străinătate, creşterea numărului cazurilor importate determinând guvernul de la Beijing să interzică intrarea străinilor în China şi să instituite restricţii pentru cetăţenii chinezi reveniţi în ţară.

De la începutul epidemiei noul coronavirus a ucis în China 3.342 de persoane, conform datelor oficiale, iar din totalul de peste 82.000 de cazuri de COVID-19 confirmate mai sunt active în prezent 1.137.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...