Coronavirus: China înregistrează 19 cazuri noi, dintre care şapte la Beijing

Coronavirus: China înregistrează 19 cazuri noi, dintre care şapte la Beijing

Comisia Naţională de Sănătate din China a informat că numărul noilor cazuri de SARS-CoV-2 detectate luni a fost de 19, dintre care şapte au fost diagnosticate la Beijing, unde, în ultimele săptămâni, a fost semnalat un nou focar de coronavirus, relatează marţi EFE.

Nu doar la Beijing s-au înregistrat cazuri de transmitere locală, având în vedere că şi în oraşul Shanghai a fost raportat un caz intern.

Autorităţile sanitare au contabilizat şi 11 noi cazuri provenite din exterior, aşa-numitele cazuri "importate", care s-au înregistrat la Guangzhou (4), Shanghai (3), Sichuán (3) şi Gansu (1).

Cele 19 cazuri noi din China reprezintă o creştere uşoară faţă de cele 12 cazuri înregistrate duminică şi de cele 17 raportate sâmbătă.

De asemenea, până luni la miezul nopţii, au fost externaţi alţi nouă pacienţi, iar un altul a părăsit secţia de terapie intensivă, astfel încât numărul total al bolnavilor de COVID-19 este în prezent de 428, dintre care şapte se află încă în stare gravă.

Comisia Naţională de Sănătate nu a anunţat niciun nou deces de coronavirus, iar cifra totală a morţilor se menţine astfel la 4.634 şi cea a persoanelor contagiate la 83.531 de la izbucnirea pandemiei, dintre care 78.469 au învins boala. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...