Coronavirus: Comisia Europeană recomandă reluarea traficului cu Regatul Unit pentru "călătoriile esenţiale"

Coronavirus: Comisia Europeană recomandă reluarea traficului cu Regatul Unit pentru "călătoriile esenţiale"

Comisia Europeană le-a recomandat marţi statelor membre ale UE să faciliteze reluarea traficului cu Regatul Unit pentru "călătoriile esenţiale" şi pentru "evitarea întreruperilor lanţului de aprovizionare", relatează AFP şi dpa.

Recomandarea, care îşi propune să permită unui număr de mii de cetăţeni din UE şi din Regatul Unit să se întoarcă acasă, va fi examinată marţi seară de ambasadorii ţărilor membre UE.

Ţările UE au introdus în ultimele zile interdicţii ale călătoriilor aeriene şi cu trenul dinspre Regatul Unit, în legătură cu o nouă tulpină de coronavirus care se transmite mult mai rapid.

"Interdicţiile de călătorie cu avionul şi cu trenul ar trebui ridicate, dată fiind nevoia asigurării călătoriilor esenţiale şi a evitării întreruperilor lanţului de aprovizionare", a anunţat Comisia Europeană într-un comunicat de presă.

Toate călătoriile neesenţiale ar trebui, pe de altă parte, să fie descurajate, a precizat executivul comunitar.

"Interdicţiile de călătorie generale nu ar trebui să-i împiedice pe mii de cetăţeni din UE şi Regatul Unit să se întoarcă acasă", a declarat comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro