Coronavirus: Contagierile din Coreea du Sud, la cel mai înalt nivel a treia zi consecutiv

Coronavirus: Contagierile din Coreea du Sud, la cel mai înalt nivel a treia zi consecutiv

Coreea de Sud a înregistrat sâmbătă 1.378 noi contagieri cu coronavirus, un record a treia zi consecutiv pentru această ţară care se pregăteşte să impună la Seul cele mai drastice restricţii pentru capitală de la începerea pandemiei, relatează AFP.

Coreea de Sud a fost considerată mult timp un model pentru gestionarea pandemiei, mai ales datorită unei populaţii disciplinate care a respectat cu stricteţe măsurile de distanţare fizică.

Însă campania de vaccinare avansează în ritm foarte lent din cauza penuriei de doze.

Peste 1.000 noi contagieri s-au înregistrat la Seul şi în vecinătatea capitalei, o zonă unde trăieşte peste jumătate din populaţia ţării.

Focare de infecţie au fost depistate recent în şcoli, birouri sau în centre comerciale.

Printre persoanele cu vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani, care încă nu sunt eligibile la vaccinare, au fost raportate cele mai multe cazuri, potrivit autorităţilor sanitare.

Doar aproximativ 11% din populaţia ţării (52 de milioane de locuitori) au fost vaccinată cu schema completă, au precizat autorităţile.

Noi restricţii urmează să intre în vigoare din 12 iulie timp de două săptămâni. Vor fi interzise reuniunile de peste două persoane după ora 18:00 iar şcolile vor fi închise, la fel ca barurile şi discotecile.

Cafenelele şi restaurantele nu vor putea funcţiona la capacitate deplină şi vor fi autorizate doar vânzările take-away după orele 22:00.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…