Coronavirus: Coreea de Sud a raportat aproape 600 de noi cazuri în ultimele 24 de ore

Coronavirus: Coreea de Sud a raportat aproape 600 de noi cazuri în ultimele 24 de ore

Coreea de Sud a raportat joi 583 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cel mai ridicat nivel al indicatorului începând din luna martie, transmite AFP.

Această evoluţie urmează după ce în ultimele săptămâni în această ţară au fost consemnate între 100 şi 300 de noi cazuri, legate în principal de focare înregistrate în companii, şcoli şi săli de sport din regiunea capitalei Seul, a indicat Agenţia sud-coreeană pentru prevenirea şi controlul bolilor.

De asemenea, au fost detectate numeroase cazuri în interiorul armatei, în special în rândul zecilor de recruţi dintr-un centru de antrenament, ceea ce a determinat Ministerul Apărării să consolideze măsurile de precauţie.

''În prezent suntem într-o situaţie unde focare pot apărea oriunde'', a declarat ministrul sud-coreean al sănătăţii Park Neung-hoo.

Executivul de la Seul a înăsprit în această săptămână restricţiile de la Seul şi în regiunile vecine pentru a încerca să ţină sub control propagarea noului coronavirus.

Barurile şi discotecile au fost închise, în timp ce numărul maxim al participanţilor la nunţi şi înmormântări a fost limitat la 100. Clienţii pot fi serviţi în interiorul restaurantelor până la ora 21:00.

De la începutul pandemiei de COVID-19, în Coreea de Sud s-au înregistrat puţin peste 32.000 de cazuri. Ţara a fost una dintre primele afectate după apariţia acestei boli în China, dar guvernul sud-coreean a reuşit să ţină situaţia sub control graţie unei strategii agresive de testare şi de urmărire a contacţilor persoanelor infectate.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale