Coronavirus: CureVac începe testele pe un vaccin experimental împotriva noului coronavirus

Coronavirus: CureVac începe testele pe un vaccin experimental împotriva noului coronavirus

Firma germană de biotehnologie CureVac va deveni cea de-a doua companie, după rivalii de la BioNTech, care demarează etapa de testări pe subiecţi umani a unui vaccin experimental împotriva noului coronavirus în Germania, având drept obiectiv declarat o potenţială aprobare a noului produs şi lansarea sa pe piaţă la jumătatea anului viitor, transmite miercuri Reuters.

La această etapă de testare vor participa 144 de voluntari din Germania şi Belgia, care vor primi dozaje diferite din noul vaccin. Alţi 24 de voluntari vor primi un vaccin placebo.

Primele rezultate concludente ale acestei etape de testare ar putea fi comunicate în luna septembrie sau octombrie, iar în condiţii favorabile, aprobarea pentru ieşirea pe piaţă ar putea fi pirmită la jumătatea anului viitor, conform Directorului Executiv al CureVac, Franz-Werner Haas.

Instituţia responsabilă de siguranţa vaccinurilor din Germania, Institutul Paul Ehrlich, a anunţat că dacă rezultatele acestor teste pe subiecţi umani vor fi "foarte bune", este posibilă aprobarea noului vaccin încă de la începutul anului viitor.

Un test desfăşurat pe un eşantion mai mare de voluntari, în cadrul celei de-a doua faze de testare, ar putea începe în luna septembrie sau octombrie, cu condiţia ca rezultatele obţinute în această primă fază de testare să fie încurajatoare, conform companiei.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în prezent sunt testate pe oameni 11 vaccinuri experimentale împotriva noului coronavirus.

Germania şi ţările partenere din cadrul Uniunii Europene au promis săptămâna trecută fonduri pentru producţia unui vaccin experimental realizat de compania AstraZeneca şi de Universitatea Oxford, explicând că o decizie bună este susţinerea financiară a mai multor companii candidate în cursa pentru un vaccin împotriva noului coronavirus.

Compania CureVac, cu sediul la Tuebingen, este susţinută financiar de Fundaţia Bill & Melinda Gates şi foloseşte abordarea ARN mesager pentru acest vaccin anticoronavirus, la fel ca şi BioNTech şi partenerul său Pfizer, precum şi Moderna.

Compania Translate Bio şi partenerul său Sanofi lucrează de asemenea la proiectul unui vaccin ARN mesager împotriva noului coronavirus.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante