Coronavirus: Danemarca limitează disponibilitatea testelor PCR din cauza numărului mare de solicitări

Coronavirus: Danemarca limitează disponibilitatea testelor PCR din cauza numărului mare de solicitări

Din cauza numărului record de danezi care vor să se testeze pentru COVID-19 înainte de Crăciun, de acum doar cei cu simptome, cei care au fost în contact cu o persoana infectată sau cei care au avut un rezultat pozitiv la testul rapid pot face o programare pentru un test PCR, relatează dpa.

Ratele ridicate de infectare au condus la un număr record de persoane care doresc să se asigure că nu au contractat COVID-19 înainte de Crăciun, a declarat luni Anne-Marie Vangsted, directorul centrelor de testare, pentru agenţia de ştiri daneză Ritzau. "Numărul de teste PCR pe care le putem procesa zilnic este limitat", a mai spus ea.

În timp ce centrele de testare din toată ţara sunt pline, cei care doresc să petreacă cu familia de Crăciun au o mulţime de alte opţiuni pentru a-şi ţine rudele în siguranţă, cum ar fi testele antigen sau autotestarea, a mai spus Vangsted.

În Danemarca, cu o populaţie de 5,8 milioane de locuitori, au fost raportate luni circa 10.500 de cazuri noi. Circa 5% dintre teste au fost pozitive şi au fost înregistrate până acum 23.000 de cazuri cu varianta Omicron de coronavirus.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”